Ju faleminderit për përgjigjen!

Nikotina është përbërës natyral që gjendet te bima e duhanit. Nikotina, megjithëse krijon varësi dhe nuk është pa rrezik, nuk është shkaku kryesor i sëmundjeve të lidhura me pirjen e duhanit. Në fakt, ekspertët pajtohen se sëmundjet lidhur me pirjen e duhanit shkaktohen kryesisht nga ekspozimi kronik ndaj substancave të dëmshme që krijohen gjatë djegies së duhanit. Shumë njerëz ende besojnë gabimisht se nikotina është shkaku kryesor i sëmundjeve të lidhura me duhanin.

Mëso më shumë:

Autor: FPKDP SHPK Shkup
*Ky tekst dhe anketa janë të dedikuar për edukim me qëllim për të parandaluar ekspozimin ndaj tymit të duhanit. I njëjti nuk mund të lidhet në asnjë mënyrë me promovimin dhe reklamimin e cilësdo kategorie të produkteve apo industrisë