LAJMI I FUNDIT:

Këto truke do të ndihmojnë që manikyri juaj të zgjasë më shumë gjatë verës

Këto truke do të ndihmojnë që manikyri juaj të zgjasë më shumë gjatë verës
dreamstime

Manikyr i shkëlqyer

Para se të aplikoni manikyrin, është e nevojshme t’i lani thonjtë mirë me sapun dhe ujë dhe të provoni pak uthull, që do të largojë më mirë papastërtitë dhe do të lejojë që manikyri të përthithet më mirë.

Në plazh, manikyri (në duar dhe këmbë) del në pah, sidomos kur ka një ngjyrë të këndshme të ndezur veror.


Thonjtë rozë, portokalli ose vjollcë (ose çdo ngjyrë tjetër) do të jenë të lehtë për t’u ruajtur për më gjatë, nëse ndiqni këshillat e mëposhtme për manikyrin e thonjve, transmeton Telegrafi.

1. Pastroni thonjtë

Para se të aplikoni manikyrin, është e nevojshme t’i lani thonjtë mirë me sapun dhe ujë dhe të provoni pak uthull, e cila do të largojë më mirë papastërtitë prej saj dhe do të lejojë që manikyri të përthithet më mirë.

dreamstime

2. Asgjë pa bazë

Së pari, duhet të aplikoni një manikyr të pastër që do të mbrojë thoin dhe do të lejojë që shtresa e dytë e manikyrit me ngjyrë të zgjasë më gjatë. Gjithashtu, është gjithmonë një ide e mirë të aplikoni një manikyr bazë transparent, sepse pas heqjes së manikyrit, thonjtë do të mbeten në një ngjyrë të bukur natyrale, pa të ‘verdhë’.

3. Dy shtresa – jo më shumë, as më pak

Pas shtresës bazë, është e rëndësishme të aplikoni dy shtresa llak të hollë. Para se të aplikoni shtresën e dytë, duhet të prisni që shtresa e mëparshme e llakut me ngjyrë të thahet mirë.

dreamstime

4. Veshja

Një shtresë e hollë me llak pa ngjyrë do të sigurojë jetëgjatësinë e llakut me ngjyrë.

5. Uji i ftohtë

Pasi thonjtë të jenë tharë, duart duhet të vendosen në ujë të ftohtë, i cili do të forcojë shtesë të gjitha shtresat. /Telegrafi/