Feng Shui është një art kinez i të jetuarit dhe rregullimit të hapësirës që është më shumë se 6,000 vjet i vjetër, sipas të cilit ne mund të sjellim një forcë jetësore pozitive në jetën tonë nëse rregullojmë shtëpinë tonë siç duhet.

Rregullat e Feng Shui thonë se një nga dhomat më të rëndësishme në shtëpi është dhoma e gjumit sepse përmban energjinë tonë personale. Nëse dhoma jonë e gjumit ka energji të paqëndrueshme, të dobët ose negative, kjo do të ndikojë në jetën dhe marrëdhëniet tona personale.

Ju mund të shëruar energjinë e dhomës dhe jetën duke sjellë nëntë objekte në dhomën e gjumit. Pse nëntë? Sepse është një numër i favorshëm që simbolizon tranzicionin, kalimin në diçka më të mirë, një fillim të ri, transmeton KP.

Shtrati me madhësi maksimale 200 × 150 cm

Shmangni të ashtuquajturat shtretër “king size”, dyshekët sepse sjellin mosmarrëveshje dhe grindje në dhomën e gjumit. Në një shtrat kaq të madh ju jeni të ndarë nga partneri juaj dhe ju zvogëloni bashkësinë.

Përhapës për vajrat thelbësorë

Përveç aromës së mrekullueshme, vajrat thelbësorë kanë veti shëruese dhe na relaksojnë pas një dite të vështirë. Zgjidhni vajin që ju përshtatet më shumë, por sigurohuni që të provoni vajin esencial të livandës dhe kedrit, i cili rekomandohet për dhomën e gjumit.

Turmalinë e zezë dhe kuarc i pastër

Këto dy minerale së bashku ofrojnë ekuilibër dhe mbrojtje. Turmalina e zezë ju zbret, pastron dhomën nga forcat elektromagnetike që ndikojnë në gjumin dhe shëndetin tonë, tregon arkitekti dhe eksperti i Feng Shui Anji Cho për MBG. Në të katër cepat e dhomës është e nevojshme të vendosni turmalinë të zezë dhe kuarc të pastër në mes të dhomës.

Dy komodina

Ato nuk duhet të jenë të barabartë, por patjetër duhet të keni dy pavarësisht nëse keni një partner apo jo. Është e rëndësishme të keni një hapësirë ​​kaq të lirë pranë kokës tuaj, sepse kështu ju dërgoni dëshirën tuaj për të krijuar një partneritet të ekuilibruar, aktual ose të ardhshëm.

Ditari ose fletorja e zezë dhe lapsi i kuq

Duke regjistruar mendimet dhe detyrimet tuaja, ju krijoni rregull në jetën tuaj dhe duke shkruar ëndrrat tuaja do t’ju frymëzojë të bëni ndryshime pozitive në jetën tuaj të përditshme. E zeza simbolizon njohurinë dhe mençurinë, dhe e kuqja ju mbron dhe zgjon mendimet tuaja.

Dy copa kuarci trëndafili

Ata do të tërheqin dashuri në shtëpinë tuaj, inkurajojnë shëndetin emocional, besimin dhe harmoninë në jetën tuaj të dashurisë.

Pëlhurë për të mbuluar pajisjet elektrike

Nëse keni pajisje elektrike në dhomë, të tilla si një kompjuter ose TV, mbulojini ato me një pëlhurë natyrale, me ngjyrë neutrale para se të flini, pasi kjo ju ndan nga energjia që ndikon negativisht në gjumin tuaj.

Bimë e gjelbër

Do të sjellë energji të rinovueshme në hapësirën tuaj. Bimët janë shëruesit e heshtur të trupit dhe shpirtit tonë që ndajnë energjinë e tyre të mirë me ne. Ata krijojnë oksigjen dhe largojnë gjërat e dëmshme nga ajri.

Esencë e luleve

Kur ndiheni keq, vendosni pak esencë lulesh të zgjedhura në pjesën e pasme ose në qafë. Aroma dhe energjia e luleve do t’ju qetësojnë.  /Telegrafi/