LAJMI I FUNDIT:

Këshilltarja ndan katër fraza që nuk duhet t’ia thoni kurrë partnerit tuaj

Këshilltarja ndan katër fraza që nuk duhet t’ia thoni kurrë partnerit tuaj

Ekziston një vijë e hollë midis komunikimit të hapur dhe dialogut shkatërrues në një marrëdhënie, dhe ndryshimi është i rrënjosur në zgjedhjen tonë të fjalëve. Disa fjalë ose fraza mund të sabotojnë një marrëdhënie, ndërsa fjalët e duhura mund të inkurajojnë rritjen dhe lidhjen.

Prandaj, këshilltarja për familjen dhe martesën, Tina Fey, theksoi katër fraza që ajo pretendon se mund të shkaktojnë dëme të pariparueshme në një marrëdhënie apo martesë.

“Ju jeni njësoj si prindi juaj”

Krahasimet mund të jenë shumë të dhimbshme dhe kur bëhet fjalë për prindërit, mund të na godasin edhe më shumë.

“Kjo është për shkak se prindërit tanë luajnë një rol kyç në formimin e identitetit tonë dhe çdo krahasim negativ mund të ndihet personal dhe lëndues. Pra, duke thënë “Ti je njësoj si prindi yt”, nuk po kritikon vetëm partnerin, por edhe “Po zbulojnë pasiguritë më të thella të trashëgimisë së tipareve të padëshiruara nga prindërit”, shpjegoi Fey për Hack Spirit.

“Pse nuk mund të jesh më shumë si…”

Fraza “Pse nuk mund të jesh më shumë si…” mund të shkatërrojë harmoninë dhe paqen në një marrëdhënie, pohon këshilltarja. “Kjo jo vetëm që e nënvlerëson partnerin tuaj, por gjithashtu krijon ndjenja të pamjaftueshmërisë dhe pakënaqësisë. Kur i krahasojmë partnerët tanë me të tjerët, ne në mënyrë indirekte po u themi atyre se nuk po e përmbushin potencialin e tyre, gjë që mund të jetë tepër dëshpëruese”, shpjegoi ajo.

“Nuk më intereson”.

Thënia “Nuk jam i interesuar” ose “Nuk më intereson” mund ta bëjë partnerin tuaj të ndihet i parëndësishëm. “Duke përdorur këtë frazë, ju po i hidhni poshtë ndjenjat e partnerit tuaj. Një përgjigje më empatike mund të bëjë një ndryshim të madh. Pranimi i ndjenjave të partnerit tuaj dhe shfaqja e shqetësimit janë pjesë e ushqyerjes së një marrëdhënieje të shëndetshme”, thotë Fey.

“Ti gjithmonë…” ose “Ti kurrë…”

Mund të duket logjike të përdoren terma si “gjithmonë” ose “kurrë” për të theksuar një pikë, por mund të jetë kundërproduktive.

“Përdorimi i këtyre frazave mund të krijojë një rrëfim negativ për karakterin e partnerit tuaj që mund të jetë i dëmshëm për marrëdhënien. Duke përdorur fraza si ‘ti gjithmonë’ ose ‘ti kurrë’, ju po ia kaloni fajin për pakënaqësinë tuaj partnerit tuaj”, shpjegon Fey. /Telegrafi/