Një qen në familje mund të krijojë kujtime të mrekullueshme për fëmijët tuaj. Mund t’i mësojë ata për përgjegjësinë dhe do t’u japë atyre një shok shumë të dashur për lojë.

Por, gjithnjë ia vlen të kujtohet se qentë janë kafshë që kërkojnë një qasje të veçantë ndaj trajtimit dhe kujdesit të tyre.

Për të pasur shansin më të mirë për një marrëdhënie harmonike, duhet të veproni me kujdes kur prezantoni një qen të ri të me fëmijët tuaj.

Më poshtë ua sjellim këshillat më të mira që duhet t’i keni parasysh në një rast të tillë:

Kuptoni rreziqet

Ndërsa qentë duken bukur dhe me gëzof, ata mund të paraqesin një rrezik serioz për shëndetin e fëmijës tuaj, veçanërisht nëse ndihen të bezdisur ose të kërcënuar nga sjellja e tyre. Ndërsa kafshimet janë sigurisht rreziku më serioz për t’u parë, çështje të tjera mund të përfshijnë pickime të pleshtave ose sëmundje që vijnë nga kontakti me gojën e qenit ose jashtëqitjet. Siguria dhe higjiena e mirë janë thelbësore dhe fëmijët tuaj duhet të mësohen nga e para.

Nga këndvështrimi i qenit tuaj, ka shumë mënyra që fëmija juaj mund t’i rrezikojë ata edhe nga ajo që duket si lojë e padëmshme. Këlyshët veçanërisht kanë kocka të brishta që janë të prirura për t’u thyer. Plus, madhësia e tyre e vogël do të thotë që ata mund të shkelen lehtë.

Prezantim i kujdesshëm

Nëse fëmijët tuaj gjithmonë kanë dashur një qen, ata natyrisht do të jenë shumë të ngazëllyer kur më në fund të marrin një të tillë. Sigurohuni që ka të rritur afër që të jenë në gjendje të frenojnë qenin dhe fëmijën nëse është e nevojshme.

Qentë janë kureshtarë dhe ata do të dëshirojnë të përshëndesin pronarët e tyre të rinj duke kërcyer dhe nuhatur. Për fëmijët më të vegjël, kjo mund të jetë mjaft frikësuese, dhe për foshnjat, kjo mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme. Pra, jini të gatshëm për të hequr secilën palë në çdo sekondë.

Si përfundim, kur futni një qen të ri në familje, duhet të ndërmerren hapa paraprak për të siguruar sigurinë dhe mirëqenien e të gjithëve. Përfshirja e fëmijëve tuaj në trajnimin e qenit tuaj është gjithashtu e domosdoshme, ashtu si vendosja e rregullave themelore në mënyrë që të gjithë të jenë të vetëdijshëm kur qeni juaj ka nevojë për pak hapësirë. /Telegrafi/