Megjithëse vjen me ndërlikimet e saj, një pushim pas operacionit mund të ofrojë një përvojë rinovuese.

Ndërsa ju duhet t’i jepni trupit tuaj kohën e nevojshme për të pushuar dhe rikuperuar, mendja dhe shpirti juaj gjithashtu duhet të shërohen nga stresi i procedurës, transmeton Telegrafi.

Pasi të kalojnë disa javë dhe mjeku juaj ju jep leje të udhëtoni, bëni pushimet që ju nevojiten me këto këshilla për udhëtime pas operacionit:

Kushtojini vëmendje trupit tuaj

Ju duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe trupit tuaj ndërsa shërohet. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur udhëtoni. Vazhdoni me çdo dietë dhe ushtrim që mjeku juaj ka përshkruar për procesin e rimëkëmbjes tuaj. Ndërsa nuk dëshironi të tendosni veten, shtrirja dhe ecja do t’ju ndihmojnë të mbani energjinë tuaj dhe të shmangni mpiksjen e gjakut ose komplikimet e tjera.

Sigurohuni që të qëndroni të hidratuar gjithashtu. Është e lehtë të dehidratoheni gjatë udhëtimit – veçanërisht nëse do të fluturoni – kështu që pini shumë ujë dhe shmangni alkoolin dhe kafeinën.

Merr një shok

Pushimet gjithmonë bëhen më argëtuese me një person të dytë, dhe udhëtimi vetëm me dikë është një nga këshillat më të rëndësishme të udhëtimit të sigurt për pas operacionit. Nëse udhëtoni pas një operacioni, duhet të sillni një mik i cili e di llojin e operacionit dhe simptomat që keni pasur.

Është e rëndësishme të keni dikë të besueshëm për t’ju ndihmuar të kujdeseni për veten gjatë gjithë pushimeve tuaja. Ashtu si me të gjitha pjesët e procesit tuaj të rimëkëmbjes, mos kini frikë të kërkoni ndihmë nëse ju nevojitet. Të kesh dikë që mund të mbaj bagazhe të rënda ose të drejtoj automjetin kur të ndjehesh i lodhur mund të ndihmojë udhëtimin tënd më të lehtë, duke ju lejuar të përqendroheni në veten tuaj dhe shërimin tuaj.

Merrni kohën tuaj

Kur udhëtojmë, shpesh dëshirojmë të ngutemi në përpjekje për të provuar gjithçka. Fatkeqësisht, kjo shpesh nënkupton që të ktheheni nga një udhëtim që ju duhet një pushim tjetër vetëm për t’u rikuperuar nga i pari. Kur udhëtoni pas operacionit, është e rëndësishme të hapni veten. Zgjidhni disa gjëra për të bërë dhe dhurojini vetes mjaft kohë joproduktive midis tyre.

Planifikoni ndonjë fluturim në mënyrë që të keni kohë për të kursyer gjatë heqjes dorë. Nëse vozitni, bëni paraprakisht orarin tuaj, kështu që nuk do të duhet ta kaloni tërë ditën ulur në makinë. Mos harroni se përparësia juaj është të relaksoheni, nuk dëshiron të lodhesh ndërsa përpiqesh të argëtohesh.

Paketoni veshjet e duhura

Është gjithmonë një ide e mirë të vishni veshje të rehatshme kur udhëtoni. Veshja e ngushtë ose e ngurtë kufizon qarkullimin dhe mund t’ju ​​ndalojë të pushoni të qetë – veçanërisht kur fluturoni ose uleni në një makinë për një periudhë të gjatë kohore.

Vishni rroba të rregullta që nuk do të ndërpresin qarkullimin ose irritojnë ndonjë plagë kirurgjikale. Këto gjithashtu ndjehen më të rehatshme të veshin mbi çdo veshje kompresimi, të cilën mjeku juaj mund të përshkruajë për t’ju ndihmuar në udhëtimin tuaj të shërimit. /Telegrafi/