Kërpudhat ametiste janë spore spektakolare që shkëlqejnë me ngjyrë vjollcë dhe ngjyrime të kaltra dhe të gjelbra.

Zhytja në botën magjepsëse të natyrës nuk do të mungojë kurrë të ju magjepsë. Duket se ka mrekulli të panumërta atje për të na argëtuar, dhe të panumërta të tjera që presin që ne t’i zbulojmë ato!

Nëse keni parë ndonjëherë kërpudha ametiste, vë bast se nuk mund ta harroni kurrë pamjen! Një galaktikë e tërë në një kërpudhë të vetme!

Këto kërpudha, Elaeomyxa Cerifera, janë identifikuar në vitin 1942. Ato gjenden në trungje të mbuluara me gjethe dhe myshk.

Në mesin e shumë të tjerëve, një shkencëtare, Sarah Lloyd, u dashurua me këto kërpudha në momentin që i pa ato në pronën e saj. Që nga ajo kohë, Lloyd ka mbledhur rreth 1,700 kuti plot me lloje të ndryshme të kërpudhave.

Nëse vizitoni ndonjëherë Tasmaninë, hidhni një vështrim më të afërt për të parë kërpudhat luksoze! /Telegrafi/