Biznesmeni Orce Kamçev dhe Nenad Josifoviç është dashur të hyjnë sot në burgun e Strugës, pasi u deklaruan fajtorë për rastin “Perandoria”, pas së cilës u dënuan me nga një vit burg, por kjo nuk do të ndodhë, sepse të dy kërkuan shtyrje të vuajtjes së dënimit me burgim.

Lajmin e ka konfirmuar kryetari i gjykatës në Ohër, Vasil Batkoski, i cili thotë se derisa gjyqtari për ekzekutimin e sanksioneve të marrë vendim, në afatin e paraparë me ligj, të dënuarit do të qëndrojnë në liri.

Vonesa kërkohet për disa arsye si kujdesi ndaj fëmijëve, sëmundjet etj.

Me sa dimë njëri prej tyre ka kërkuar shtyrje për shkak se ishte në spital dhe tjetri për shkak të përgjegjësive të punës, si drejtues i një kompanie.

Siç ka raportuar tashmë “Fokus”, një nga mundësitë është që Kamçevi të kërkojë shtyrje deri në hyrjen në fuqi të aktgjykimit për “Parcelat në Vodno”, për të cilin është dënuar edhe me një vit burg.

Me atë rast caktohet një dënim i vetëm, por mblidhet edhe koha e kaluar në paraburgim.

Biznesmeni u ndalua 4.5 muaj për rastin “Imperial” dhe 9.5 muaj për rastin “Parcelat në Vodno”.

Biznesmeni Kamçev, ndonëse për rastin “Perandoria” është dënuar me një vit burg, sërish i duhet të mbajë rreth 7 muaj burg.

Dënimim fillimisht ulet, sepse llogarit edhe kohën që biznesmeni ka kaluar në arrest shtëpie.

Kështu, ai u mor në paraburgim më 10 nëntor 2018 dhe u lirua më 27 dhjetor.

Nga e njëjta datë që ai kaloi në arrest shtëpiak, i cili u hoq më 29 mars 2019, ose në shumën e përgjithshme, ai kaloi më shumë se katër muaj e gjysmë në paraburgim.