Mënyrat e shpejta dhe të thjeshta për largim të akullit nga xhami i veturës suaj janë shpërndarë gjithandej në internet.

Megjithatë, përcjell Telegrafi, ka disa gjëra që nuk duhet t’i bëni kurrë, kur përpiqeni të “hiqni qafe” akullin nga xhami i veturës suaj.

Siç edhe dihet, drejtuesit e automjeteve duhet të jenë “nën kontroll” të automjeteve të tyre në çdo kohë.

Kjo pasi që, lënia e saj pa mbikëqyrje, pa dritare me pamje që qartë mund të ju vë në telashe edhe me policinë.

Dhe kur flasim për hapat që duhet bërë, thuhet se kryesorja është që ju nuk duhet të derdhni kurrë ujë të valë mbi dritare.

RAC thekson se kur uji i valë bie në kontakt me dritaret e ngrira, “së paku” mund të dobësojë xhamin e saj.

Ndërsa Confused.com shton se “mbushja me ujë me nxehtësi ekstreme” mund të çojë në një dritare të plasaritur.

Ekspertët gjithashtu thonë që ju duhet të shmangni përdorimin e ndonjë gjëje tjetër përveç një pajisjeje speciale për “gërvishtjen” e akullit, pasi kjo mund të gërvisht edhe xhamin e saj.

Kjo, sidomos kur bëhet vetëm “në një zonë të vogël” në disa vende mund t’ju kushtojë edhe me marrje të pikëve në licencën tuaj, për ngasje me shikim të kufizuar.

Veç këtyre, përcjell Telegrafi, Uebfaqja e AA ka disa këshilla kryesore për të hequr qafe makinën tuaj në mënyrë të sigurt.

Ata këshillojnë të zgjoheni dhjetë minuta më herët për të “shkrirë” makinën dhe paralajmërojnë shoferët të mos “largohen si një komandant tanku, me një vrimë të vogël të pastruar në xhamin e veturës”. /Telegrafi/