I nominuari demokrat, Joe Biden ka premtuar se nëse zgjidhet president, do të nënshkruajë një urdhër ekzekutiv për të formuar një task forcë që do të përqendrohet në ribashkimin e 545 fëmijëve emigrantë me familjet e tyre.

Premtimi u diskutua në një reklamë dixhitale, fushata ka filluar të transmetohet në Arizona, Florida, Karolina e Veriut, Pensilvania dhe Nevada, tha një zyrtar i fushatës Biden, raporton CNN.

“Në ditën e parë si president, Joe Biden do të lëshojë një urdhër ekzekutiv duke krijuar një task forcë federale për t’i bashkuar këta fëmijë me prindërit e tyre”, thotë narratori, transmeton Telegrafi.

Ndërkohë, avokatët nuk kanë qenë në gjendje të arrijnë prindërit e 545 fëmijëve, të cilët ishin ndarë nga familjet e tyre nga zyrtarët e kufirit të SHBA-së midis 2017 dhe 2018, sipas një gjykate që paraqiti javën e kaluar.

Qindra prindër gjithashtu mund të jenë dëbuar pa fëmijët e tyre. Regjistrimi nga Departamenti i Drejtësisë dhe Unioni Amerikan i Lirive Civile është pjesë e një përpjekjeje të vazhdueshme për të identifikuar dhe ribashkuar familjet e ndara nga administrata e Donald Trump, më shumë se dy vjet pasi u krijua politika “tolerancë zero”.

Ende nuk janë gjetur prindërit e 545 fëmijëve të ndarë në kufirin amerikan Ende nuk janë gjetur prindërit e 545 fëmijëve të ndarë në kufirin amerikan

Ndërsa një urdhër i gjykatës federale detyroi ribashkimin e shumë prej atyre familjeve, një raport shpërthyes i mbikëqyrësit të qeverisë i lëshuar vitin e kaluar zbuloi se mund të kishte mijëra të tjerë që nuk ishin pranuar më parë nga zyrtarët. /Telegrafi/