Siç dihet, Shoqata e Hotelierve dhe Turizmit në në kuadër të Odës Ekonomike të Maqedonisë, Oda e Turizmit dhe Ushqimit të Maqedonisë në kuadër të Shoqatës së Odave të Tregtisë dhe Shoqatës Kombëtare të Turizmit riafirmojnë kërkesën për shkarkimin e menjëhershëm të drejtorit Agjencia për Promovimin dhe Mbështetjen e Turizmit, Ljupço Janevski.

Dihet gjithashtu se Janevski nuk e pranon këtë kërkesë, pas së cilës të premten ai njoftoi rezultatet e asaj që është bërë deri më tani në 10 muajt e fundit, si dhe planin për periudhën tjetër.

Gjegjësisht, sot është thirrur seancë e Trupit Koordinues, në të cilën, siç thotë Janevski në një intervistë për “TV Slobodna”, do të bëhet një rishikim i masave aktuale. Tregu i brendshëm me sistemin vauçer shpresoj se deri në fund të vitit duhet të përsërisin të njëjtat shifra nga viti 2019.

“Janë miratuar shumë masa. Sektori i turizmit është më i prekuri dhe shpresoj që në këtë krizë Covid, ai do të mbetet për të luftuar dhe për të qenë konkurrues në treg. Përdorimi i vauçerve, nga ana tjetër, është i ulët. Gjegjësisht, nga 110.000 qytetarë që morën vauçer, vetëm 43.000 kanë përdorur atë. Unë mendoj se vlefshmëria e vauçerve duhet të jetë deri në vitin 2021, sepse këto vauçer janë të vlefshme deri në mes të dhjetorit, ndërsa qendrat e skive që kemi janë akoma të mbyllura”, tha Janevski./Telegrafi/