Çmimi “Prozart” i Festivalit internacional të letërsisë “PRO-ZA Ballkan”, iu nda autorit të shquar shqiptar, Ismail Kadare.

“Me respekt të madh ia ndajmë çmimin ‘Prozart’ shkrimtarit i cili i shënoi gjysmën e dytë të shekullit të kaluar dhe fillimin e shekullit të ri me realizimet e tij letrare provokuese dhe kompakte”, thuhet në arsyetimin e këshillit (Ermis Llafazanovski, kryetar, Aleksandar Prokopiev dhe Dejan Trajkovski, anëtarë)për ndarjen e çmimit. “I papërmbajtshëm ndaj ndershmërisë së shkrimtarit, por edhe qëndrimit intelektual me kapacitet imagjinar të pashtershëm, Kadare vazhdimisht, gjatë gjysmë shekulli krijimtari, i befason njohësit e letërsisë me përpunimin e lartë letrar në temat në të cilat bashkëveprojnë lokalja dhe universalja”.

Kadare shprehi falënderim për mirënjohjen, dhe njëherësh edhe keqardhjen për pamundësinë për ta pranuar çmimin personalisht. /MIA/