Me sistemin e ri të funksionimit, telefoni inteligjent nuk fiket plotësisht në mënyrë që të gjendet duke përdorur funksionin Find My.

Në konferencën e saj të zhvilluesve WWDC, Apple zbuloi të hënën sistemin e saj të fundit operativ, iOS 15.

Siç raporton 9to5mac, ai ka një ‘mashtrim’ për t’i bërë iPhonet e qasshëm dhe të gjinden edhe kur janë të fikur përmes aplikacionit Find My. Kur është i fikur, iPhone vendoset në një “Modalitet të ulët të energjisë” dhe për këtë arsye nuk është plotësisht i fikur, transmeton Telegrafi.

Në vend të kësaj, iPhone kthehet në një Air Tag në këtë mënyrë, ai dërgon një sinjal të dobët Bluetooth që mund të merret nga iPhone të tjerë dhe të kalohet në rrjetin Find My.

Përdoruesit duhet të jenë në gjendje të gjejnë pajisjen e tyre përmes Find My në këtë mënyrë nëse ajo ka humbur ose vjedhur, sipas mesazhit pop-up. Sipas 9to5mac, kjo është e jashtëzakonshme sepse Apple nuk e ka promovuar ende aplikacionin e saj Find-My për gjetjen e pajisjeve të vjedhura.

Nëse një iPhone me iOS 15 vidhet dhe autorët përpiqen të çaktivizojnë funksionin duke kryer një rivendosje në fabrikë, ai do të aktivizohet përsëri.

Sidoqoftë, përdoruesit e pajisjes mund të fikin funksionin. /Telegrafi/