LAJMI I FUNDIT:

India propozon ligj për të ndaluar kriptovalutat

India propozon ligj për të ndaluar kriptovalutat

India planifikon të prezantojë një ligj për të ndaluar kriptovalutat private si bitcoin dhe të ngjashme, dhe të sigurojë një kornizë ligjore për krijimin e një monedhe zyrtare dixhitale gjatë seancës aktuale të buxhetit në parlament.

Reklama

Në agjendën e botuar në faqen e internetit të dhomës së ulët, legjislacioni synon të “ndalojë të gjitha kriptovalutat private në Indi”, por të lejojë “për disa përjashtime që promovojnë teknologjinë themelore [blockchain] të kriptomonedhave dhe përdorimet e tyre”.

Ligji gjithashtu kërkon të “krijojë një kornizë lehtësuese për krijimin e monedhës dixhitale zyrtare” që do të lëshohet nga banka qendrore e vendit, Banka Rezervë e Indisë, thuhet në axhendë.

Në vitin 2018, një panel i qeverisë indiane rekomandoi ndalimin e të gjitha kriptovalutave private dhe propozoi deri në 10 vjet burg për shkelësit e ligjit. Paneli gjithashtu sugjeroi qeverinë të eksplorojë një version dixhital të monedhës dhe mënyrat për ta zbatuar atë.

Në trend Teknologji

Më shumë
WhatsApp prezanton funksionin e ndarjes së ekranit gjatë video telefonatave

WhatsApp prezanton funksionin e ndarjes së ekranit gjatë video telefonatave

Teknologji
GPT-5 spekulohet të jetë më inteligjent se njerëzit, kur do të vijë dhe çfarë mund të ketë?

GPT-5 spekulohet të jetë më inteligjent se njerëzit, kur do të vijë dhe çfarë mund të ketë?

Teknologji
Google ka penalizuar gjuhën shqipe nga platformat Google Ads dhe Adsense, iniciuesi i peticionit tregon se çka po humbin bizneset dhe mediat në trevat shqiptare

Google ka penalizuar gjuhën shqipe nga platformat Google Ads dhe Adsense, iniciuesi i peticionit tregon se çka po humbin bizneset dhe mediat në trevat shqiptare

Muhamet Hajrullahu
Telefoni juaj celular ra në ujë? Ekspertët thonë se kjo mund të ndihmojë (jo orizi)

Telefoni juaj celular ra në ujë? Ekspertët thonë se kjo mund të ndihmojë (jo orizi)

Teknologji
Edhe një tjetër analist konfirmon se modelet iPhone 16 Pro do të kenë ekrane më të mëdha

Edhe një tjetër analist konfirmon se modelet iPhone 16 Pro do të kenë ekrane më të mëdha

Teknologji
TikTok thotë se janë 150 milionë përdorues aktivë mujor në SHBA

TikTok thotë se janë 150 milionë përdorues aktivë mujor në SHBA

Teknologji
Kalo në kategori