LAJMI I FUNDIT:

BE ia lejon Microsoft-it blerjen 7.5 miliardë dollarëshe ndaj Bethesda

BE ia lejon Microsoft-it blerjen 7.5 miliardë dollarëshe ndaj Bethesda

Komisioni Evropian ka miratuar marrëveshjen 7.5 miliardë dollarëshe të Microsoft për të blerë ZeniMax Media, kompaninë mëmë të Doom dhe Fallout, studion Bethesda Softworks.

Marrëveshja e Microsoft është aprovuar nga BE pa kushte, pasi ajo “nuk ngre dyshime serioze në lidhje me pajtueshmërinë e saj me tregun e përbashkët”. Blerja kërkoi miratimin e BE para se Microsoft të mund të finalizonte marrëveshjen me Bethesda dhe të sillte lojërat e ardhshme në abonimet e Xbox Game Pass.

Microsoft duket se po planifikon që ta lejojë kompaninë Bethesda të funksionojë ndaras, me udhëheqjen e saj ekzistuese. Kjo qasje duket se ka funksionuar për Mojang, LinkedIn dhe GitHub, të cilët kanë vazhduar të funksionojnë si të pavarura dhe të ndara edhe pasi Microsoft i bleu ato.

Reklama