Harmony OS 2 tani ka 40 milionë përdorues.

Ky sistem operativ filloi me prezantimin më 2 qershor, që do të thotë se ky numër u arrit në më pak se dy muaj. Me këtë ritëm, thuhet se 8 përdorues të rinj azhurnojnë pajisjen e tyre në HarmonyOS çdo sekondë. Tregu global do të thotë që këto shifra, natyrisht, përfshijnë Kinën.

Gjithashtu u theksua në ngjarje se në të ardhmen e afërt Huawei Mate 9, P10 dhe modele të tjera do të marrin atë përditësim.

Kompania mezi pret që më shumë përdorues të lidhin sistemin e tyre operativ në epokën “Internet of Things” (IoT).

Sipas njoftimeve të mëparshme, seritë Huawei Mate 9 dhe seritë P10 do të marrin HarmonyOS në gjysmën e parë të vitit 2022. Edhe pse këto pajisje janë pesë vjeç dhe vijnë me çipa Kirin 960. Kjo tregon angazhimin e Huawei për lëshimin e HarmonyOS për të gjithë telefonat inteligjentë ekzistues. Pas vetëm një muaji të prezantimit të HarmonyOS, Huawei kishte më shumë se 25 milionë pajisje që përdorin sistemin.

Në përditësimin e fundit, seria e katërt e pajisjeve Huawei / Honor filloi të marrë sistemin HarmonyOS. Telefonat që aktualisht marrin përditësime përfshijnë:

Huawei P20
Huawei Mate 10
Huawei – P20 Pro
Huawei Mate 10 Pro
Huawei i ri 5i
Huawei – Mate 10 Porsche Design
Huawei nova 4
Huawei Mate RS Porsche Design
Huawei – 4e e re
Honor X10
Honor 30S
Honor – X10 Max
Nderi Play 4. /Telegrafi/