0Shares

Ndër vizitës në Francë, zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti, u takua edhe me piktorin me famë botërore, Omar Kaleshi.

Sipas njoftimit, gjatë takimit mes Kaleshit dhe zëvendësministrit Hoti, u bisedua për bashkëpunimin e afërt kulturor mes tij dhe artistëve të rinj nga Kosova për çka Kaleshi shprehi gatishmërinë e plotë.

Ndër të tjera Kaleshi shprehi gatishmërinë që të ndihmojë edhe në anëtarësimin e Kosovës organizatën ndërkombëtare, UNESCO.

Zëvendësministri Hoti e falënderoi piktorin Kaleshi për gatishmërinë për të ndihmuar Kosovën dhe artistët e rinj të saj dhe tha se vetëm një bashkëpunim i tillë mund të kontribuoj pozitivisht në promovimin e kulturës shqiptare, konkretisht artit.

Piktori Kaleshi njihet si njeriu i pesë shteteve, Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë, Turqisë dhe Francës.

Ai ka studiuar në Turqi ku atje ka perfeksionuar mjeshtërinë e pikturimit. Kaleshi punon në Francë që pesë dekada.

Hoti takoi edhe drejtoreshën e Qendrës kulturore për Kosovë në Paris, znj. Frederique Duvers, me të cilën shqyrtoi mundësinë e bashkërendimit të aktiviteteve edhe në të ardhmen në kuadër të bashkëpunimit që ka nisur qysh në vitin 2006. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)