Një trajner personal thotë se ka një keqkuptim të përgjithshëm nga njerëzit kur bëhet fjalë për ushtrimet galiç

“Ushtrimet galiç janë të shkëlqyera për forcën e përgjithshme të pjesës së poshtme të trupit, por nëse qëllimi është të ushtroni gluteusin, atëherë nuk janë zgjidhja më ideale.”

Gluteusi është muskuli më i madh i vitheve.

Edhe pse ekspertët kanë disa qëndrime lidhur me këtë, dhe sigurisht, nuk mund të themi se këto ushtrime duhet të largohen nga rutina e ushtrimeve për vithet, sepse sidoqoftë ndihmojnë, ka edhe ushtrime akoma më efektive që mund të bëni.

Shikoni tri ushtrime prej tyre:

1. ‘Glute bridge’

2. ‘Hip thrust’

3. ‘Kettlebell deadlift’