Gazeta britanike ‘The Guardian‘ e publikoi prognozën e kritikut të të tyre, Peter Bredshow për kandidatët e nominuar për çmimin Oskar.

Sipas Bredshow, në kategorinë për dokumentar më të mirë fitues do të jetë ‘Honeyland’, njofton Telegrafi Maqedoni.

Hatixhja e “Honeyland” tregon si iu ndryshua jeta pas filmit që u nominua për çmimin “Oskar” Hatixhja e “Honeyland” tregon si iu ndryshua jeta pas filmit që u nominua për çmimin “Oskar”

Ndryshe, filmi “Honeyland” i regjisorëve Tamara Kotevska dhe Ljubomir Stefanov është nominuar në dy kategori për çmimin “Oskar”.

Kjo është hera e parë në kinematografinë e Maqedonisë, që një film të futet në listën e dy kategorive: – film më i mirë i huaj; – dokumentari më i mirë./Telegrafi/