Kjo frutë është plot me acid folik dhe vitamina, ideale për zhvillimin e foshnjës

Gratë shtatzëna duhet të hanë këtë frutë çdo ditë, veçanërisht në dimër, sepse është ideale edhe për foshnjën dhe për nënën e ardhshme.

Gjatë shtatzënisë është shumë me rëndësi të hani fruta, meqë në periudhën e dimrit nuk kemi një zgjedhje të madhe të frutave të freskëta, do të duhej të mësohemi të zgjedhim me mençuri.

Një ndër ato fruta që rekomandohet posaçërisht gjatë shtatzënisë, edhe pse nuk kemi shprehi ta hamë shpesh, si për shembull, mollë.

Fjala është për shegën dhe për të mund të thuhet që është një frutë ideale gjatë shtatzënisë, transmeton Telegrafi.

Reklama

Kjo frutë përmban rreth 40 për qind të vitaminës C, gjë që mjafton të plotësojë nevojat ditore të të rriturve që mjafton për të plotësuar nevojat ditore të të rriturve. Përveç vitaminës C, ajo përmban edhe acid folik, kalium, fibra, niacinë, vitaminë E dhe vitaminë A.

Reklama

Antioksidantët që gjenden edhe te shega janë të dobishëm në luftimin e radikaleve të lira në trup. Krahasuar me frutat e tjera, si boronicat dhe rrushi, përmbajtja antioksiduese e shegës është më e lartë.

Përfitimet e shegës për gratë shtatzëna

Çdo nënë e di se është shumë e rëndësishme që të kënaqë nevojat e fetusit duke zgjedhur ushqimin. Gjatë shtatzënisë, nëna është i vetmi person që mund ta ushqejë fëmijën e saj. Pjesa më e madhe e ushqimit dhe pijeve që nëna konsumon do të ndikojë edhe tek fëmija që po rritet në mitër.

Reklama

Prandaj, nëna duhet t’i kushtojë vëmendje asaj që konsumon gjatë shtatzënisë. Është e rëndësishme të zgjidhni ushqim dhe pije me vlera ushqyese dhe një prej tyre është padyshim shega. Përmbajtja e acidit folik në shegë mund të parandalojë defektet e tubit nervor që shkaktojnë dëmtim të palcës kurrizore të fetusit. Përveç kësaj, acidi folik mund të parandalojë çarjen e buzës tek të porsalindurit.

Reklama

Jo vetëm që është e mrekullueshme për fëmijën, shega është e mirë edhe për nënën. Acidi folik dhe antioksidantët në shegë mund të stimulojnë dhe përmirësojnë pamjen e lëkurës së nënës së ardhshme. Me përdorimin e shpeshtë të shegës do të plotësoni nevojat e fetusit dhe lëkura e nënës do të shkëlqejë.

Reklama

Sa shegë rekomandohet në ditë?

Për të rriturit, përfshirë gratë shtatzëna, rekomandohet të hanë një shegë në ditë ose të shtrydhin lëngun e një shege dhe ta pijnë atë. /Telegrafi/