Google po përpiqet shumë për ta bërë shërbimin e Meet një konkurrent në tregun e aplikacioneve për video konferenca, duke shtuar një mori karakteristikash të reja në shërbim shumë shpejtë.

Pasi bëri tiparin premium falas në fillim të pandemisë COVID-19, Google tani po zgjat thirrjet që bëhen me Meet, duke vazhduar t’i ofrojë ato falas dhe në mënyrë të pakufizuar deri në vitin e ardhshëm për llogaritë e Gmail.

Në fillim të marsit, Google tha se tiparet premium të Hangouts / Meet – takimet me 250 persona, transmetimi i drejtpërdrejtë dhe regjistrimi i thirrjeve në Drive – do të ishin falas për të gjithë klientët e G Suite pa kufizim në tipare vetëm për përdoruesit me pagesë.

Një muaj më vonë, kur Meet u bë falas për përdoruesit e rregullt dhe u integrua me Gmail, Google tha që nuk do të zbatonte pagesë për një thirrje me afat kohor prej 60 minutash deri më 30 shtator.

Një ditë para ndryshimit të politikës, Google tha të martën se po vazhdon thirrjet e pakufizuara të Meet për përdoruesit e Gmail deri në vitin e ardhshëm.