Asistentët zanorë kanë marrë pak më pak vëmendje gjatë vitit të kaluar krahasuar me vitet e mëparshme, por është gjithmonë kënaqësi të hedhësh një vështrim se si ata të gjithë krahasohen me mënyrën se si i përdorim në të vërtetë.

Dhe Google Assistant mori kurorën në një krahasim të fundit, por me të vërtetë tregon dallimin që Assistant ka ndaj Siri, Bixby dhe veçanërisht Amazon Alexa.

Gjatë disa viteve të fundit, Google Assistant është konsideruar gjerësisht si asistenti më i mirë zanor në një smartphone, kryesisht kur bëhet fjalë për saktësinë dhe funksionalitetin e përgjithshëm.

Assistant ka qasje të plotë në njohuritë e thella të Google dhe modelet e gjera që kompania përdor për të trajnuar inteligjencën artificiale të saj, raporton 9to5google, transmeton Telegrafi.

Reklama
Reklama

Në një krahasim këtë javë, MKBHD vendosi Google Assistant kundër Siri të Apple, Bixby të Samsung dhe Alexa të Amazon dhe, padyshim, Assistant fitoi.

Por kishte disa gjëra interesante përtej disa gjërave bazike.

Të gjithë këta asistentë zanorë janë mjaft të mirë në faktet e përgjithshme, motin dhe detyrat si vendosja e një kohëmatësi – edhe pse Siri në mënyrë të habitshme ende nuk mund të vendosë më shumë se një kohëmatës.

“Google Assistant” dhe “Bixby” u zbuluan se kishin kontrollin më të madh mbi pajisjen tuaj, me aftësinë për të bërë gjëra të tilla si ndërveprimi i vërtetë me aplikacionet, si p.sh. bërja e një fotografie ose fillimi i një regjistrimi zanor.

Reklama

Bixby ka disa integrime shumë të thella këtu, pasi kjo është një vend që Samsung ka kërkuar të mbushë me asistentin e tij zanor, por Google Assistant nuk ishte shumë prapa meje për kërkimin nëpër fotot tuaja dhe aftësinë për të filluar të luaj një filmë apo serial në Netflix.

Reklama

Humbësi i gjithë kësaj, natyrisht, ishte “dështimi kolosal” i njohur si Amazon Alexa.

Kjo është pjesërisht për shkak se Alexa nuk është një pjesë origjinale e telefonit tuaj të mençur, por tendenca e Alexa për të pasur vështirësi në gjetjen e fakteve, pamundësia për të ndërvepruar me aplikacionet dhe modelet e dobëta të bisedës thjesht e bëjnë atë një opsion shumë të ulët në një smartphone, kjo pa i përmendur reklamat e saj të rastësishme për produktet e Amazon. /Telegrafi/