LAJMI I FUNDIT:

Gjermanët parashikojnë dominimin e automjeteve elektrike

Gjermanët parashikojnë dominimin e automjeteve elektrike

Vetëm 22 për qind e të anketuarve mendojnë se dëshirojnë dominimin e veturave elektrike.

Qytetarët gjermanë kanë dhënë vendimin e tyre. Sipas një sondazhi të Agjencisë Allensbach për Akademinë Gjermane të Shkencës dhe Teknologjisë, shumica e të anketuarve (gjithsej 1006 qytetarë morën pjesë në sondazh) janë të bindur se lëvizja elektrike do të mbizotërojë në dhjetë vitet e ardhshme, por vetëm 22 për qind konsiderojnë ato të dëshirueshme.

Blerja e një vetura elektrike është opsioni bazë për 23 për qind të njerëzve. Rezervimet më të shumta për automjetet elektrike lidhen me çmimin, energjinë elektrike të shtrenjtë dhe dyshimet për ekuilibrin ekologjik.

Sipas këtij hulumtimi, një veturë është e nevojshme për 72 për qind të të anketuarve, 47 për qind e përdorin atë çdo ditë dhe 23 për qind disa herë në javë.

Në qytetet e mëdha, 30 për qind e të anketuarve e shohin autobusin dhe trenin si alternativa serioze. Në fshatra, kjo përqindje është vetëm 14 për qind.

Nga ana tjetër, deri në 52 për qind e përdoruesve të rregullt e konsiderojnë transportin publik të shtrenjtë. /Telegrafi/