Për çdo ditë rritet ndotja e ajrit përmes grimcave kancerogjene PM10 nëpër qytetet e Maqedonisë së Veriut.

Sipas stacioneve që bëjnë cilësinë e ajrit, deri në ora 17:00 ndotje të madhe të ajrit kanë Manastir, Kumanovë dhe Tetovë. Në Manastir ndotja e ajrit është 377 50 µg/m³, në Kumanovë 255 50 µg/m³ dhe Tetovë me 228 50 µg/m³, ndërsa e lejuara është deri në 50 µg/m³.

Ndotja e ajrit përbën problem për Maqedoninë e Veriut, sidomos gjatë muajve të dimrit kur amvisëritë ngrohen me drunj.

Shkupi bashkërisht me disa qytete disa herë ka qenë në krye të tabelës së qyteteve më të ndotura në botë./Telegrafi/