Shkupi sonte është me ndotje të vogël të ajrit, ndërsa Kumanova, Manastiri dhe Kumanova kanë ndotje mesatare të ajrit.

Kjo mund të vërehet te stacionet matëse të cilësisë së ajrit të Ministrisë së Mjedisit Jetësor, njofton Telegrafi Maqedoni.

Gostivari dhe Velesi sot kanë ndotje tepër të vogël të ajrit ndërsa Shkupi radhitet e 65-ti në botë për nga ndotja e ajrit.

Nga rajoni, Sofja është në vendin e 37-të ndërsa Prishtinë në vendin e 34-të.

Problemi i ajrit në Maqedoni fillon me nisjen e sezonit të dimrit. Shkupi vjet disa herë ishte qyteti më i ndotur në botë ndërsa Qeveria problemin e ndotjes së ajrit e vendosi si prioritet./Telegrafi/