Nëse dëshironi që zemra gjithmonë t’ju punojë perfekt, që sot filloni të bëni ushtrime galiç

Në trupin e sëmurë, mendja e shëndoshë nuk rri. Kur je i sëmurë dhe energjikisht dhe financiarisht joprofitabil, atëherë nuk punon për veten, por për ilaçe. Ky është realiteti, transmeton Telegrafi.

Ai i cili ka vendosur të mos ushtrojë, i bie sikur ka vendosur që në moshën 45-vjeçare të plaket dhe të shkojë në pension. Trupi plaket nëse nuk mirëmbahet, por jo për shkak të moshës.

Zemra është pompë e madhe e cila e dërgon gjakun në këmbë (qarkullimi i madh) dhe në tru (qarkullimi i vogël). Atëherë fillon qarkullimi venoz, sepse gjaku jashtë ligjit të gravitacionit ngrihet dhe nga këmba kthehet në zemër.

Venat ndihmojnë që gjaku të kthehet në zemër, ndërkaq shpejtësia e kthimit të gjakut në zemër varet nga gjendja e muskujve të këmbëve.

/Telegrafi/