Midis shumë titujve të tjerë, Gabrielle Union është një grua, nënë, aktore dhe përkrahësja e fundit për të ndihmuar të tjerët të rrisin vetëvlerësimin e tyre.

Ylli i “Cheaper by the Dozen” foli për “GMA” për udhëtimin e saj personal. Ajo tregoi se si një vajzë e re, ndërsa nga pamja e jashtme dukej se ishte tepër e sigurt, bota e saj e brendshme ndihej shumë ndryshe.

“Më dukej sikur isha ulur në majë të botës, i kisha të gjitha përgjigjet, u ndjeva e mahnitshëm me veten time. Por brenda, si një vajzë me ngjyrë në hapësirat kryesisht jo pakicë, ndihesha sikur nuk më mjaftonte kurrë asgjë. Gjithmonë ndihesha shumë me ngjyrë. Ndihesha shumë inteligjente. Gjithashtu u ndjeva, u ndjeva shumë të shqyrtuara”.


“Është një gjë e çuditshme të ndihesh i padukshëm dhe shumë i dukshëm menjëherë”, shtoi Union. Ajo vazhdoi të shpjegonte se si ajo dukshmëri dhe beteja e brendshme me vetëvlerësimin e ulët vazhdoi me të derisa arriti në mesin e të dyzetave.

49-vjeçarja i kapërceu vështirësitë e saj me vetëvlerësimin e ulët duke kuptuar se të gjitha gjërat që mendoni se do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë, nuk do t’i bëjnë nëse nuk jeni vërtet të lumtur nga brenda.

Si dikush që ka udhëtuar nëpër botë dhe ka bërë të gjitha gjërat që mendonte se do t’ia bënin jetën më të qetë dhe më fitimprurëse, përqafimi i vetvetes nga brenda është ajo që me të vërtetë e ndihmoi të hynte në gruan e sigurt që është sot – dhe tani ajo po kalon disa ritualet e saj për rritjen e vetëvlerësimit së bashku me fëmijët e saj.

Unioni, e cila ka një vajzë tre vjeçare  i reciton pohime si: “Ngjyra jote është e bukur. Flokët e tu janë të bukur. Lëkura, buzët, gjithçka që të bën ty është absolutisht e bukur dhe e mahnitshme”.


Në partneritet me Dove, ajo po inkurajon prindërit e tjerë që të bëjnë të njëjtat praktika të vetë-kujdesit duke ndarë burimet e nevojshme dhe biseda të rëndësishme që duhet të kenë me adoleshentët e tyre. /Telegrafi/