Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe bëri të ditur se për herë të parë në vendin tonë marrim një kabinet me sigurinë e bios nivelit 3, që është një dhurim nga Ambasada e SHBA-së.

“Ky kabinet është në ambientet e Institutit të Shëndetit Publik. Shtetet e Bashkuara janë partneri ynë më serioz strategjik, jo vetëm tani, por edhe vite më herët, me ndihmën e të cilit ne kemi përmirësuar ndjeshëm kushtet në sektorin e shëndetësisë. Falënderoj Ambasadoren Kate Marie Byrnes për angazhimin e saj ndaj krizës”, tha Filipçe.

Ai theksoi se në laboratorin e ISHP-së, që nga fillimi i pandemisë, nuk ka pasur asnjë punëtor të vetëm të infektuar shëndetësor dhe ata respektojnë rreptësisht të gjitha protokollet./Telegrafi/