Facebook ka regjistruar prodhuesin e markës ikonike të syzeve të diellit Ray-Ban për të ndihmuar në zhvillimin e një palë syzeve të realitetit të shtuar, sipas një raporti nga CNBC.

Ata që janë të njohur me këtë çështje thonë se rrjeti social ka luftuar me përpjekjet e tyre të brendshme për të ndërtuar një palë syze AR, kështu që ka sjellë kompaninë mëmë të Ray-Ban, Luxottica, në bord për të siguruar ndihmë.

Raporti thotë se specifikat janë duke u zhvilluar nën emrin e koduar Orion dhe do të lansohen për konsumatorët në një moment midis 2023 dhe 2025.

Raporti i sotëm madje hyn në detaje mbi specifikat, duke pretenduar se Facebook dëshiron që ata të zëvendësojnë plotësisht një telefon. 

Syzet do të jenë në gjendje të bëjnë thirrje, video që transmetohen drejtpërdrejt në kanalet e mediave sociale, ndërsa shfaqin informacion për përdoruesin përmes një ekrani, thotë raporti. 

Ndihmësi i zërit të AI nga Facebook thuhet se po zhvillohet gjithashtu dhe do të jetë në bord, sipas atyre që janë të njohur me çështjen.

Raporti tregon se lansimi për konsumatorët nuk është i garantuar, duke pasur parasysh problemet që kompania ka përjetuar tashmë në përsosjen e formës. 

Sipas burimeve, Facebook veçanërisht ka luftuar për të mbajtur madhësinë e vogël në mënyrë që të krijojë një pajisje moderne. /Telegrafi/