Për momentin, shumica e kompanive të teknologjisë kanë asistentë të tyre dixhitalë. Amazon ka Alexa, Apple ka Siri, Google ka Google Assistant, Microsoft ka Cortana, dhe Samsung ka Bixby.

Çuditërisht, Facebook tani dëshiron të hyj në lojë dhe sipas një raporti nga CNBC, ata kanë dëgjuar nga burimet e tyre se kompania po zhvillon me të vërtetë softuerin e vet të asistentit të zërit.

Facebook ka konfirmuar që kjo është e vërtetë, në një deklaratë të bërë në Reuters, ku citohet zëdhënësi, “Ne po punojmë për të zhvilluar teknologji ndihmëse të zërit dhe AI që mund të punoj në të gjithë familjen tonë të produkteve AR / VR, duke përfshirë Portal, Oculus dhe të ardhmen produktet “.

Sipas raportit, Facebook ka qenë duke zhvilluar asistentin e vet dixhital që nga viti 2018, edhe pse nuk është e qartë se kur mund të lansohet ky funksion.

Duhet të theksojmë se kjo nuk është hera e parë që Facebook ka punuar në asistentin e tyre dixhital.

Disa vjet më parë, Facebook krijoi asistentin M për përdorim me Messenger, ngjashëm me atë të Google Assistant, por kurrë nuk fitoi asnjë tërheqje.

Nuk jemi të sigurt nëse Facebook do të bëjë më mirë këtë herë, sidomos duke pasur parasysh skandalet e privatësisë ku kompania e ka gjetur veten të përfshirë vazhdimisht, kështu që ne vetëm duhet të presim e të shohim. /Telegrafi/