Iu nevojitën katër vite të ndërtohet, derisa tani është tërësisht gati

Pritja e gjatë për Taycan ia ka vlejtur, pasi kjo makinë elektrike plotësoi pritjet, transmeton Telegrafi. Dukja shumë e mirë, bashkë me 750 kuaj fuqi, janë vetëm disa nga pjesët që Tesla duhet t’i shikojë me kujdes.

Shitjet e këtij modeli, do të fillojnë nga dhjetori, derisa fabrika re e Porsche, është për të prodhuar Taycan ashtu si ka planifikuar dhe t’i shpërndajë të gjitha me kohë.

Në ndërtimin e objektit me mbi 51 mijë metra katrorë, janë shpenzuar 35 mijë tonelata armaturë, që ofron hapësirë të bollshme për prodhim. Kjo fabrikë miqësore me natyrën, ndodhet në Zuffenhausen të Gjermanisë, një zonë shumë afër 120 bashkëpunëtorëve që e furnizojnë me mjete të ndryshme.

Ishte planifikuar që kjo makinë të prodhohej në 20 mijë njësi, por kërkesa e madhe, pritet që ta dyfishojë prodhimin, sepse Porsche Taycan po pëlqehet shumë, sepse është një makinë shumë e mirë. /Telegrafi/