OBRM-PDUKM edhe njëherë tregoi se nuk e njeh historinë dhe dëshiron të nxisë urrejtje, duke shpërndarë manipulime historike drejtë Bullgarisë, tha sot për “BGNES” eurodeputeti, Andrej Kovatcev, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Deklarata e Kovatcev i referohet konferencës për shtyp të zëdhënësit të OBRM-PDUKM-së, Naum Stoilkovskit, në të cilin thekson se populli maqedonas gjithashtu ka qëndruar ndaj “aristokratëve dhe kolonizatorëve grekë, fashistëve gjermanë dhe bullgarë dhe bashkëpunëtorëve të tyre të brendshëm”.

“Një zëdhënës i partisë me katër shkronja OBRM flet për “fashistët bullgarë”? Mungesa e njohurive elementare të historisë rreth vendit ku ishin OBRM-të gjatë administratës bullgare të Maqedonisë apo përsëri nga kjo parti janë keqbërës ndaj Bullgarisë? Deri kur do të shpërndani urrejtje? Sa kohë do të përsërisin gënjeshtrat e titistëve dhe komunistëve bullgarë?”, tha Kovatcev.

Stoilkovski: Deputetët e OBRM-PDUKM-së që votuan “për” nuk e respektuan vullnetin e qytetarëve Stoilkovski: Deputetët e OBRM-PDUKM-së që votuan “për” nuk e respektuan vullnetin e qytetarëve

Ai thekson se më LSDM kohëve të fundit nuk flet për “fashistët bullgarë”, ndërsa “partia motër” që i përket familjes së PPE-së padyshim nuk mund të mësohen me të, duke shtuar se më “gjenerata e dytë në udhëheqjen e partisë po rritet me manipulime historike ndaj Bullgarisë”./Telegrafi/