Kjo recetë për këtë eliksir të lashtë është gjetur në një manastir të vjetër tibetian, i shkruar në pllaka gline.

Supozohet që është shkruar para më shumë se dy mijë vjetësh. Pos që dhuron jetë të gjatë, premton edhe shëndet të shkëlqyeshëm, transmeton Telegrafi.

Pija shërben për pastrim të enëve të gjakut nga shtresat yndyrore dhe preventivë nga sulmi në zemër dhe sulmi në tru.

Receptura sekrete tibetiane gjithashtu është preventivë nga shfaqja e tumorit, përmirëson të parët dhe rinon organizmin.

Përbërësit:

▪ 300 g hudhër,
▪ 1 kg limon të paspërkatur,
▪ 1,5 litra ujë.

Përgatitja:

300 gramë hudhër dhe 1 kilogram limon me lëvore i bluani imët. Pastaj qitni një litër e gjysmë ujë që të vlojë, pasi të vlojë ulni zjarrin dhe shtoni në të hudhrën dhe limonin e bluar.

Mbuloni me kapak. Në zjarr mesatar këtë përbërje zieni 15 minuta (assesi më shumë se 15 min.).

Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet. Ruajeni në enë qelqi (kavanoz).

Tretmani:

Kjo pije pihet në lukth të thatë çdo mëngjes deri në gjysmë decilitri, gjatë 25 ditësh.

Pas kësaj periudhe patjetër bëni pauzë prej 10 ditësh, pastaj përsëriteni procedurën deri në përmirësimin e gjendjes shëndetësore.

Pas përmirësimit të gjendjes shëndetësore mos e përdorni më ilaçin.

Vërejtje:

Përmbajuni rreptësishtë dozës ditore të ilaçit dhe pauzës prej 10 ditësh midis dy tretmanëve.

Pas shërimit nuk duhet të merret ilaçi, por vetëm nëse ndodh përkeqësimi i gjendjes shëndetësore.

Personat e shëndetshëm të cilët vendosin që ta marrin ilaçin për të përmirësuar gjendjen e përgjithshme të organizmit le të përgatisin vetëm një deri në dy tretmanë në vit madje dy herë nga 25 ditë në distancë kohore prej 6 muajsh. /Telegrafi/