LAJMI I FUNDIT:

Ekspertët paralajmërojnë: problemet shfaqen edhe pas ndërprerjes së marrjes së antidepresivëve!

Ekspertët paralajmërojnë: problemet shfaqen edhe pas ndërprerjes së marrjes së antidepresivëve!

Efektet anësore mund të jenë shumë të rënda, thonë autorët e studimit

Reklama

Hulumtimi më i ri ka treguar që orientimet për ndërprerje të shërimit me antidepresivë duhet të shprehen në një sërë përvojash të pacientëve, transmeton Telegrafi.

Direktivat e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Efikase (NICE) sugjerojnë që shumica e njerëzve do të duhej të ndërprisnin përdorimin e antidepresivëve gjatë katër javëve.

Nëse kjo nuk u shkon për dore, atëherë duhet patjetër të kërkojnë ndihmën e ekspertit.

Veç kësaj, disa persona mund të ndiejnë simptoma të rënda, siç janë problemet me gjumin, shqetësimi dhe ndjenja e përzier.

“E dimë që fjala është për azhurnimin e direktivave lidhur me përdorimin e antidepresivëve të cilat duhet të harmonizohen me ato që dëgjojmë nga disa pacientë dhe mjekë të praktikës së përgjithshme. Psikiatrit kanë për obligim të marrin parasysh brengat e pacientit të cilët kanë përjetuar efekte anësore të rënda apo afatgjata të këtyre barnave”, thotë dr. Wendy Burn.

Ajo ka shtuar që antidepresivët mund të jenë shumë efikas në shërimin e depresionit mesatar apo të rëndë, posaçërisht në kombinim me shkuarjen e rregullt te psikiatri. /Telegrafi/


Në trend Shendetesi

Më shumë
Vini re: Nëse kjo shfaqet në lëkurën tuaj, ju mund të keni diabet

Vini re: Nëse kjo shfaqet në lëkurën tuaj, ju mund të keni diabet

Shëndetësi
Vera shëron edhe infeksionet më të rënda: Por vetëm nëse pihet kështu!

Vera shëron edhe infeksionet më të rënda: Por vetëm nëse pihet kështu!

Të njohim produktet
Cili agjërim është ideal për të hequr dhjamin nga barku dhe cili për shkrirjen e kofshëve

Cili agjërim është ideal për të hequr dhjamin nga barku dhe cili për shkrirjen e kofshëve

Dietë
Çfarë duhet të bëni kur ju kaplon frika: Kaloni këta katër hapa dhe përballeni me guxim të ardhmen

Çfarë duhet të bëni kur ju kaplon frika: Kaloni këta katër hapa dhe përballeni me guxim të ardhmen

Psikologji
Vetëshërimi në shtëpi: Me shtypjen e këtyre pikave mund t’i shëroni të gjitha organet

Vetëshërimi në shtëpi: Me shtypjen e këtyre pikave mund t’i shëroni të gjitha organet

Shëndetësi
Tipi 2 i diabetit: Zbulojeni sëmundjen vetëm duke e shikuar urinën

Tipi 2 i diabetit: Zbulojeni sëmundjen vetëm duke e shikuar urinën

Shëndetësi
Kalo në kategori