Të gjithë do të dëshironim të ishim më të rinj, por koha vazhdon të na plakë çdo ditë e më shumë.

Sidoqoftë, hulumtimet e reja kanë konstatuar se duke luajtur enigmën “Puzzle” çdo ditë, ju mund ta ulni moshën e trurit për 10 vjet, transmeton Telegrafi.

Sipas studimit, i cili është publikuar në “International Journal of Geriatric Psychiatry”, personat mbi moshën 50 vjeçare e përmirësojnë funksionin e tyre më shumë kur kompletojnë lojëra me fjalë.

19,100 njerëz kishin marrë pjesë në këtë hulumtim dhe atyre u ishte testuar vëmendja, memoria, logjika, por gjithashtu edhe ishin pyetur sa shpesh luajnë Sudoku.

Zbulimet kanë treguar se ata të cilët luajnë më shpesh performojnë më mirë në teste dhe kanë “moshë më të re të trurit” sesa ata që nuk luajnë.

Diferenca e moshës në funksionin e trurit ka qenë për 10 vjet tek ata që luajnë rregullisht Sudoku, ndërkaq për memorien afatshkurtër ka qenë diferencë për 8 vjet. /Telegrafi/