Të paktën 45 migrantë, përfshirë pesë fëmijë, kanë vdekur në anijen më vdekjeprurëse të Libisë deri më tani këtë vit, thotë agjencia e OKB-së për refugjatët.

Sipas BBC, përcjell Telegrafi, ata ishin midis më shumë se 80 personave në bordin e një anije, motori i të cilës shpërtheu në brigjet e Zwara, tha UNHCR.

Vdekjet u raportuan nga rreth 37 të mbijetuar të shpëtuar nga peshkatarët vendas.

Si UNHCR dhe Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) bënë thirrje që të rriten përpjekjet e kërkimit dhe shpëtimit. /Telegrafi/