Ministrja e Drejtësisë Renata Deskoska në profilin e saj në Facebook njoftoi vazhdimin e sotëm të debatit publik për Ligjin për Prokurorinë Publike.

“Edhe sot mitra e OBRM-PDUKM-së ka dalë përsëri në sipërfaqe, duke kërkuar censurë dhe duke kundërshtuar prokurorinë publikë Joveski dhe mua që të marrim fjalën dhe të japim mendim për propozimet e djeshme. Ata po kërkonin Joveskin, por ata nuk donin ta dëgjonin atë”, shkroi ministrja Deskoska.

Ajo gjithashtu shtoi se, në kundërshtim me Rregulloren e punës, përfaqësuesit e OBRM-PDUKM-së janë kundër asaj që të deklaron se cilat janë hapat e ardhshëm në ndërtimin e konsensusit mbi ligjin.

Në seancën e djeshme, deputetët e OBRM-PDUKM-së udhëhequr nga Antonio Millososki u përpoqën të bllokojnë fjalimin e prokurorit Ljubomir Joveski, me një pankartë të madhe që shkruante: “Zotëri Joveski, deri kur do ta fshehni letrën më”./Telegrafi/