Nëse nuk jeni tip i cili ushtron rregullisht, kjo është mënyra e shkëlqyeshme që të arrini formën

Me ushtrimin e këtillë nuk do të shpenzoni aq kalori sa do të shpenzonit në stërvitjen e vërtetë, mirëpo ende mundeni me një intensitet më të vogël të digjni kaloritë dhe të punoni në forcimin e trupit, transmeton Telegrafi.

1. Dërrasa

Ushtrimi plank apo dërrasa është një ndër ushtrimet më të popullarizuara në gjithë botën, madje me arsye.

Njëkohësisht ndikon në të gjitha grupet e muskujve të trupit – forcon vithet, zvogëlon dhembjen e shpinës, forcon duart dhe këmbët, rrafshon stomakun dhe forcon muskujt e barkut.

2. Galiçët

Nëse dëshironi të forconi pjesën e poshtme të trupit, galiçët janë ushtrim i shkëlqyeshëm. Pa problem mundeni të shikoni TV derisa bëni galiçin më të zakonshëm. E gjitha që ju nevojitet janë gravitacioni dhe pesha juaj trupore.

Gjithashtu, mundeni të merrni edhe ndonjë objekti cili ju gjendet pranë në mënyrë që këtë ushtrim ta bëni me një sfidë paksa më të madhe.

3. Hapat

Si edhe galiçët, hapat mund t’i bëni me pesha apo me ndonjë objekt në mënyrë që ushtrimi të jetë më efektshëm. E vetmja gjë që ju nevojitet pikërisht është hapësira e mjaftueshme për të qëndruar galiç.

Derisa kënaqeni duke shikuar ndonjë film të mirë apo serinë e preferuar, më shpejt do t’ju kalojë koha dhe ky ushtrim nuk do t’ju duket i mundimshëm. /Telegrafi/