Nga: Bertrand Russell
Përktheu: Elona Caslli

1. Mos ji i sigurt për asgjë.

2. Mos mendo se ia vlen të vazhdosh ta fshehësh të vërtetën, sepse është e sigurt se një ditë ajo do të dalë në dritë.

3. Mos u përpiq ta ligështosh meditimin, sepse është e sigurt se do t’ia dalësh mbanë.

4. Kur përballesh me kundërshtimin e kujtdo, qoftë ky kundërshtim nga yt shoq apo nga fëmijët e tu, përpiqu ta kapërcesh duke diskutuar me ta dhe jo duke i detyruar ata. Fitorja që arrihet me forcë është e gënjeshtërt dhe e kotë.

5. Mos u përkul me nderim përpara autoritetit të dikujt tjetër, sepse ka gjithmonë autoritete të tjera që mund të bien në kundërshtim me të.

Reklama
Reklama

6. Mos e përdor pushtetin për të shtypur mendime që ti i quan të rrezikshme, sepse do të vijë koha që ato mendime do të të shtypin ty.

7. Mos ki frikë, nëse të quajnë paksa të çuditshëm për idetë që ke, sepse çdo ide që pranohet sot, dikur quhej e çuditshme.

8. Vlerëso më shumë një kundërshtim inteligjent se një miratim pasiv. Nëse e vlerëson inteligjencën si duhet, do të kuptosh se rasti i parë pajtohet më shumë me qëndrimin tënd se rasti i dytë.

9. Ji i sinqertë deri ne fund edhe pse të thuash të vërtetën nuk është fort e lehtë. Megjithatë, është akoma më e vështirë ta fshehësh atë.

Reklama

10. Mos u bëj ziliqar për jetën e njerëzve që jetojnë me iluzione, pasi vetëm një budalla mund të mendojë se kësaj i thonë lumturi.

Reklama