Në kulmin e përplasjes së madhe mes Dukagjinasve dhe Kastriotëve, thuhet se ishte një plan të vritej Gjergj Kastrioti.

A ka patur një komplot për të vrarë Gjergj Kastriotin, siç thonë disa autorë? Si u ndez përplasja mes Skënderbeut dhe Lekë Dukagjinit? Kush e nxiti dhe çfarë interesash fshiheshin pas.

Intriga lidhej me zonë të vogël po qytete të zhvilluar. Krahina mes Shkodrës e Lezhës ishte me rëndësi strategjike e ekonomike që në lashtësi. Këtë e dëshmon statueta e rrallë, Dama e Gurit të Zi, e zbuluar në këtë zonë që sot ruhet në Luvër të Francës. Përse për këtë moment historik është folur kaq pak?

Jerina Dushmani, princesha e bukur shqiptare që krahasohej me Helenën e Trojës: Për të nisi lufta mes princave shqiptarë Jerina Dushmani, princesha e bukur shqiptare që krahasohej me Helenën e Trojës: Për të nisi lufta mes princave shqiptarë

Për më shumë, shikojeni dokumentarin nga Zadrima, i realizuar nga gazetari Marin Mema, që sjell përmes historianëve fakte mbi komplotin e madh dhe këtë moment shumë të rëndësishëm e pak të trajtuar. /Top Channel/