LAJMI I FUNDIT:

ÇUDI

ÇUDI

Poezi nga: Adolf P. Shvedchikov
Përktheu: Vangjush Ziko

Reklama

Çudi. Në perëndimin tim të ditës
Mendim’ i thjeshtë më ndriçoi.
E hoqa qafe mendjen e mërritur,
Jeta veç të mira më dhuroi.
Me zhurm’ e zemërim seç u ronitën
Të fshehtat e jetës dhe të varrit.
Në perëndimin tim të ditës
Në duart time ndrit thesari.
S’ e kam për vete për ta mbajtur,
Këtë thesar kujt unë do t’ ia le.
Shpërndava nëpër botë diamantët,
Për mirë të kujtohem përmbi dhe’.