LAJMI I FUNDIT:

Çmimet për veprat muzikore, për “Vitin e Skënderbeut”

Çmimet për veprat muzikore, për “Vitin e Skënderbeut”

Ministria e Kulturës e Shqipërisë, në bashkëpunim me Teatrin e Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor, organizon dhënien e çmimeve të “Konkursit mbarëkombëtar të krijimtarisë muzikore” në zhanret e mëdha të muzikës skenike: opera, balet dhe muzikal.

Reklama

Në zhanrin e muzikës skenike (operë) merr pjesë në konkurs Vasil S. Tole me “Skënderbeu, kryezoti i Arbërit” me libret të Fan Nolit,.

Në zhanrin e muzikës skenike (balet) merr pjesë në konkurs Fatos Qerimaj me ”Jehona e Skënderbeut” me libret të Petrit Rukës. Po ashtu, në zhanrin e muzikës skenike (balet) merr pjesë në konkurs Jetmir Zaganjori me ”Balet Ballkan Express” me libret të Stefan Çapalikut.

Ministria njofton se veprat do të ndiqen në natën e madhe të ndarjes së çmimeve në ”arTurbina” në datën 14 dhjetor, ora 19:00. /atsh/