Në raportin e tretë të Prokurorisë Speciale Publike, Katica Janeva nuk ka deklaruar pothuajse asgjë për funksionerët partiak por ka këkuar që thjeshtë televizionet të jenë të balansuara mbi raportin e saj, kështu thotë Cvetin Çilimanov, anëtarë i komisionit ad-hoc për mbikqyrjen e mediave në Maqedoni.

”Ajo kërkon nga mendiumet që të mos e kritikojnë dhe të raportojnë në mënyrë të pavarur dhe të mos jënë të njëanshëm. Punën e mediumeve të cilën ata e bëjnë është në mbikqyrjen tonë. Janeva nuk është funksionere politike, ajo është punojësë shtetërore dhe puna e gazetarit është që të kritikojë dhe kjo duhet të pranohet. Duhet të parashtrohet pyetja se sa para ka harxhuar, si i ka harxhuar, a mos ndoshta ka bërë presion mbi dëshmitarët‘’ thotë Çilimanov.

Çilimanov theksoi se në raportin e ardhshëm do të punohet më shumë në drejtim të asaj që LSDM-ja konstaton, dhe nësë ka shkelës të rregullave atëhere do të ketë edhe dënime.

Fokusi kryesorë në raportin e komisionit ad-hoc për mbikqyrjen e mediave në Maqedoni është dhe puna e Katica Janevës, sipas këtij raporti Tv Nova ka qëndrim negativ për PSP-në, ndërsa Sitel përsëri është kritikuar për komentimin e ngjarjeve të ndryshme, që janë jashtë etikës dhe profesionit të gazetarit./Telegrafi/