“Të gjithë e kemi dëshirën e njëjtë, e ajo është që nga shtatori t’i shohim oborret e shkollave të mbushura me nxënës. Por kjo do të varet nga situata epidemiologjike në vend”.

Kështu tha ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska, duke shtuar se është në komunikim të vazhdueshëm me ministrin e Shëndetësisë, Venko Filipçe dhe kryeministrin Zoran Zaev, dhe se së shpejti do të merret vendim, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Si ministre, së bashku me kryeministrin dhe ministrin e Shëndetësisë, jemi në komunikim të vazhdueshëm në lidhje me kthimin e nxënësve në shkolla më 1 shtator. Të gjithë kemi të njëjtën dëshirë, dhe kjo është në shtator për të parë oborret e shkollave me buzëqeshje të fëmijëve, klasat të jenë plot me nxënës, dhe kjo do të varet kryesisht nga situata epidemiologjike”.

“Në këtë pandemi nuk jemi sepse duam, por sepse duhet, por edhe në një sistem të tillë, si vend, kemi treguar se kemi pasur mësim të rregullt me një vit të suksesshëm shkollor. Në periudhën e ardhshme, të gjitha parametrat do të rishikohen dhe së shpejti do të marrim vendim që do të ndahet me publikun në lidhje me kthimin e nxënësve në shkollë më 1 shtator”, tha Carovska.

Ndërsa në lidhje me reformat e paralajmëruara në arsim, ajo tha se bëhen pa ndërprerë dhe sipas afateve të planifikuara./Telegrafi/