LAJMI I FUNDIT:

Buxheti vjetor i Kosovës për vitin 2023 – i mangët apo premtues?

Buxheti vjetor i Kosovës për vitin 2023 – i mangët apo premtues?

Kuvendi i Kosovës të enjten e 15 dhjetorit, ka miratuar në lexim të dytë Buxhetin e Kosovës për vitin 2023, që kap vlerë prej 3 miliardë e 212 milionë euro.

Reklama

1 miliardë e 98 milionë euro janë ndarë për subvencione e transfere, 811 milionë në shpenzime kapitale, 745 milionë të tjera në kategorinë paga dhe mëditje dhe 493 milionë euro në mallra dhe shërbime.

Megjithatë, Ferat Shala, deputet nga Partia Demokratike e Kosovës dhe anëtar në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, thotë se ky buxhet nuk premton zhvillim për shtetin.

Ai pohoi se buxheti vjetor për vitin 2023, prej 3 miliardë e 212 milionë euro nuk është në përputhje me kërkesat e qytetarëve.