Kandidatët e për studime Bachelor nga Kosova tani mund të përfitojnë nga bursat  të ofruara nga Kolegji CITY, Universiteti i York Evropës dhe Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit të Kosovës. Studiuesit do të kenë mundësinë të marrin një diplomë Bachelor nga një universitet i klasit botëror, Universiteti i Jorkut (i 133-ti në botë – Times Higher Education THE 2021 ndërsa studion në CITY College në Selanik, Greqi.

Studime universitare (Bachelor)

Studime Biznesi – Psikologji – Shkenca Kompjuterike – Studime Angleze

Kolegji CITY ka dhënë arsimin e lartë në Mbretërinë e Bashkuar në rajon, duke ofruar përsosmërinë e arsimit universitar britanik për 30 vjet tani. Për ata që janë të gatshëm të fillojnë studimet e tyre universitare, CITY College Europe Campus sot ofron një gamë të gjerë të programeve Bachelor përmes departamenteve të tij akademike – Departamenti i Administrimit të Biznesit dhe Departamenti i Ekonomisë, Departamenti i Psikologjisë, Departamenti i Shkencave Kompjuterike dhe Departamenti i Studimeve Angleze. Studentët mund të zgjedhin midis fushave të ndryshme akademike si menaxhim, marketing, psikologji, shkencë kompjuterike, kontabilitet dhe financë, informatikë në internet, gjuhë dhe komunikim anglisht, menaxhim hoteliere dhe mikpritje dhe më shumë. Gjatë studimeve bachelor studentët fitojnë një formim të fortë akademik dhe aftësi praktike që do t’i mundësojnë ata që të vazhdojnë me studime pasuniversitare ose të fillojnë një karrierë në fushën e zgjedhjes së tyre.

Të gjitha klasat zhvillohen në anglisht. Duke ndjekur sistemin arsimor britanik, të gjitha programet e beqarëve përfundojnë në 3 vjet. Të diplomuarve u jepet diploma e tyre direkt nga Universiteti i York-ut (MB).

Programet akademike me cilësi të lartë, stafi i shkëlqyeshëm akademik, shërbimet e mbështetjes së studentëve dhe jeta e gjallë studentore në Selanik, një qytet i bukur me një mjedis mesdhetar, lejojnë studentët në Kolegjin CITY të shijojnë një përvojë të pasur studentore.

Kolegji CITY, Kampusi Evropian i Universitetit të Yorkut

Kolegji CITY, Kampusi i Universitetit të Yorkut në Evropë është një entitet i integruar i Universitetit të Jorkut dhe prania fizike e një prej Universiteteve kryesore të MB në Evropë. Shtë një institucion unik, ndërkombëtar me seli në Greqi, por me aktivitete satelitore në 8 vende, dhe është i njohur gjerësisht në të gjithë rajonin për përsosmërinë e tij akademike. Gjatë 30 viteve të trashëgimisë së saj, ajo ka vazhduar të lidhë Mbretërinë e Bashkuar me të gjithë rajonin, Evropën dhe botën. Universiteti i Jorkut është një nga Universitetet kryesore të Mbretërisë së Bashkuar (i 133-ti në botë – THE 2021) dhe një anëtar i Grupit prestigjioz Russell. Isshtë një nga institucionet kryesore të botës për kërkime që ndryshojnë jetën. Kolegji CITY College Europe Campus është prania fizike e Universitetit të York-ut në Evropë dhe një entiteti i integruar i Universitetit.

Bursat për studentët nga Kosova për studime Bachelor

Kolegji CITY, Kampusi Evropian i Universitetit të Jorkut së bashku me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës po ofrojnë njëzet (20) bursa – 10 bursa të plota (100%) dhe 10 bursa të pjesshme (50% bursa nominale të tarifës së shkollimit) – për studentët nga Kosova për studime Bachelor (Viti i Pranimit: 2021-2022). Bursat janë gjithashtu në dispozicion për studime Master dhe programin Ekzekutiv MBA. Nën këtë iniciativë Kolegji CITY synon të mbështesë shkollimin e studentëve të jashtëzakonshëm që dëshirojnë të studiojnë në Kolegjin CITY në Selanik, Greqi dhe të ndjekin një diplomë të njohur globalisht nga një prej universiteteve më të mira në botë, Universitetin e Jorkut.

Afati i fundit i aplikimit për bursë: e hënë, 28 qershor 2021

Aplikimet duhet të dorëzohen në Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Zyrën e Protokollit.

Kontaktoni:

Kandidatët pritet të plotësojnë kërkesat e pranimit dhe aplikimit të përcaktuara nga CITY College, University of York Europe Campus. Kandidatët e interesuar që dëshirojnë të marrin më shumë informacion në lidhje me bursat mund të kontaktojnë në: kosovo@york.citycollege.eu