Një tunel i braktisur ka mbetur i paprekur për dekada – dhe ka disa veçori të çuditshme.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për një tunel të vjetër hekurudhor në Cymmer, Uells, i cili nuk është përdorur që nga viti 1960.

Ai që dikur ishte një tunel funksional hekurudhor, tani mezi qëndron i fortë dhe është bërë i “rrezikshëm”.

Madje pjesë të tunelit janë shembur që kur janë jashtë funksionit.

Dhe i konsideruar kohët e fundit si një rrezik sigurie, është mohuar qasja për publikun.

Kështu, një mbyllje emergjente u vendos në shkurt të vitit të kaluar që pa porta të vogla metalike të vendosura në të dy skajet.

Reklama

I ndërtuar në vitin 1882, treni i parë nuk kaloi deri në vitin 1890 – dhe u përdor vetëm për 70 vjet.

Reklama

I “mbushur” me bar dhe bimë të shumta, tuneli ka një formë patkoi – që do të thotë që nuk mund të shihni nga njëri skaj në tjetrin.

Megjithatë, nëse qëndroni në mes, këndi i kthesës ju lejon të shihni dritë si nga hyrja ashtu edhe nga dalja e tij.

Pavarësisht se është një veçori e trashëgimisë në zonë, tuneli nuk është i listuar si trashëgimi kulturore dhe bisedat për plane të reja për të kanë filluar tashmë.

Reklama

Në këtë drejtim, opsionet aktualisht përfshijnë rinovimin ose prishjen me autoritetet që pritet të vendosin për fatin e tunelit brenda 12 muajve. /Telegrafi/