LAJMI I FUNDIT:

Lansohet BrainHero: Platforma AI që zhvillon kreativitetin e fëmijëve

Lansohet BrainHero: Platforma AI që zhvillon kreativitetin e fëmijëve

Në një botë ku teknologjia shpesh konkurron me imagjinatën, nxitja e krijimtarisë tek fëmijët është bërë më e rëndësishme se kurrë. 

Mes këtyre sfidave, është lansuar platforma BrainHero, një platformë e re në gjuhën angleze, e ndërtuar në Kosovë, për t’u shërbyer fëmijëve në mbarë botën.

Kjo platformë jo vetëm inkurajon fëmijët të bëhen autorë, por gjithashtu fuqizon prindërit të ushqejnë zakone pozitive përmes tregimit të personalizuar duke ofruar qasje unike për të frymëzuar dhe zhvilluar kapacitetet imagjinative të mendjeve të reja.

Si funksionon Brain Hero?

Fillimisht, ju mendoni për një histori. Më pas imagjinoni vendin, duke menduar se ku ndodh historia juaj: A është në një pyll magjik, në një klasë, në një hapësirë e jashtme, apo kudo që ju dërgon imagjinata juaj?

Pas kësaj, ju zgjidhni personazhet tuaja: Cilët janë heronjtë në tregimin tuaj? Ata mund të jenë kushdo ose çdo gjë që imagjinoni.

Dhe në fund ju krijoni një komplot: Çfarë aventure do të vazhdojnë personazhet e juaja? Ju mendoni dhe vendosni se çfarë ndodh në fillim, në mes dhe në fund të tregimit tuaj.

Me të gjitha këto, Brain Hero kthen idetë tuaja në një histori të bukur me fotografi.

Si lindi BrainHero?

Në qytetin plot zhurmë të Prishtinës, lindi një ide e jashtëzakonshme, falë imagjinatës së pakufishme të një nxënësi të klasës së dytë të quajtur Deti. Në një moshë kur shumica e fëmijëve sapo kanë filluar të shprehin mendimet e tyre në formë të shkruar, Deti përfytyroi një botë ku çdo fëmijë mund të bëhej autor, duke përjetuar emocionin e thurjes së përrallave që mbretëronin në mendjet e tyre. Ky vizion lindi BrainHero, një platformë revolucionare e drejtuar nga AI që transformon peizazhin e tregimit për fëmijët dhe prindërit njësoj.

Dashuria e Detit për librat ishte e dukshme për këdo që e njihte. Sytë e tij do të ndriçonin nga emocioni ndërsa shfletonte faqet e tregimeve të tij të preferuara, duke vrojtuar çdo fjalë dhe duke e lënë mendjen e tij të futej në sferat e gjera të fantazisë dhe aventurës. Megjithatë, për Detin nuk mjaftonte vetëm leximi i këtyre tregimeve. Shpesh, ai e gjente veten duke ëndërruar për aventura, personazhe dhe botë të reja që asnjë autor nuk i kishte shkruar ndonjëherë. Mendimi për të sjellë në jetë këto histori të patreguara e magjepsi atë, duke çuar në krijimin e BrainHero.

Mendja e re, ndikim i madh: Ideja e Detit revolucionon tregimin për fëmijë

Deti, edhe pse në moshë shumë i ri, ideja e tij mbante mençurinë e dikujt që kuptonte fuqinë transformuese të tregimit. Ai parashikoi një platformë ku fëmijët mund të ndajnë idetë e tyre, duke lejuar AI të konvertojë këto fragmente të krijimtarisë në tregime të plota dhe të personalizuara, duke e bërë përvojën e leximit tërheqëse.

“Një ditë, pas një dite vërtet të vështirë në shkollë, babi dhe unë shkuam në një librari. Po shikoja të gjithë librat dhe mendoja, “Pse nuk mund të krijoj një vend ku çdo fëmijë mund të krijojë librat e tij pa qenë nevoja t’i blejë ato?” Kështu dola me Brain Hero! Brain Hero është miku ynë i lezetshëm i Inteligjencës Artificiale që i ndihmon njerëzit të bëjnë art dhe shkencë të shkëlqyer. Ai ende po mëson dhe po përmirësohet dhe do të jetë gati të na ndihmojë të bëjmë histori fantastike shumë shpejt”, tregoi Deti rreth BrainHero.

Misioni i BrainHero

Misioni i BrainHero është i thjeshtë por i thellë: të ushqejë kreativitetin e mendjeve të reja dhe të inkurajojë formimin e zakoneve të mira përmes tregimit të personalizuar. Pasi të dorëzohet një ide me fjalë kyçe, algoritmet e avancuara të AI të BrainHero hyjnë në punë, duke krijuar një histori që kap imagjinatën e fëmijës duke i’u përmbajtur koherencës narrative dhe korrektësisë gramatikore.

Çdo histori e krijuar nga BrainHero është një përzierje unike e krijimtarisë së fëmijëve dhe aftësisë së AI për të strukturuar dhe zbukuruar narrativën. Personazhet mund të flasin, dhe lexuesit mund t’u bëjnë atyre pyetje. Kjo veçori siguron që përvoja e tregimit të jetë gjithëpërfshirëse dhe edukative, duke i mbajtur fëmijët të angazhuar dhe duke inkurajuar një kuptim më të thellë të tregimit.

BrainHero fuqizon prindërit për të inkurajuar zakone të mira tek fëmijët e tyre

Ndërsa BrainHero është një strehë për autorët e rinj, ai shërben gjithashtu si një mjet i vlefshëm për prindërit. Duke njohur rolin kryesor që luajnë prindërit në formësimin e sjelljes dhe zakoneve të fëmijëve të tyre, BrainHero ofron një veçori ku prindërit mund të krijojnë histori të personalizuara për të adresuar nevoja specifike dhe për të krijuar zakone të mira tek fëmijët e tyre.

Shembull, nëse një prind dëshiron të krijojë zakonin e larjes së dhëmbëve para gjumit tek fëmijët, ata mund të krijojnë një histori ku protagonisti, ndoshta një personazh që fëmija e do, apo vet ai apo ajo, fillon një aventurë që përfshin larjen e dhëmbëve si një pjesë thelbësore të udhëtimit. Natyra ndërvepruese e tregimit të BrainHero i lejon fëmijës të marrë pjesë në mënyrë aktive, duke e bërë procesin e të mësuarit të këndshëm dhe të paharrueshëm.

Disa nga karakteristikat e lezetshme të Brain Hero janë: 

Bisedimi me personazhet e krijuara: Mund të flisni me personazhet e tregimit tuaj dhe të bëni pyetje! Mund të mësoni më shumë rreth tyre dhe të merrni fakte argëtuese për historinë tuaj.

– Leximi dhe dëgjimi: Ju mund ta lexoni historinë tuaj kur të doni, ose ta lejoni BrainHero t’ua lexojë! Është e përkryer për histori para gjumit ose për ta ndarë me miqtë.

– Ndarja e kryeveprës suaj: Ju mund të ndani historinë tuaj me familjen dhe miqtë dhe të merrni komente prej tyre. Ju madje mund të ndërtoni një bibliotekë të tregimeve tuaja dhe t’i ndani ato me të tjerët!

– Modeli Super Cool AI: Brain Hero ka një model jashtëzakonisht të shpejtë dhe të zgjuar të AI që mund t’i bëjë libra me të vërtetë, shumë të shpejtë! Mund të bëjë qindra faqe në vetëm pak sekonda, që është shumë më shpejt se sa mund të lexoni një libër!

Ëndrra e Detit e realizuar – Frymëzim për të gjithë të tjerët

Ideja e Detit ka revolucionarizuar mënyrën se si fëmijët dhe prindërit i qasen tregimit. Nga një ëndërr e thjeshtë e dëshirës për të shkruar historitë e tij, Deti ka hapur dyert për mundësi të pafundme për fëmijë të panumërt në mbarë botën. BrainHero nuk është thjesht një faqe interneti, është një dëshmi e fuqisë së imagjinatës rinore dhe potencialit të jashtëzakonshëm të teknologjisë për të sjellë në jetë ëndrrat.

BrainHero vazhdon të rritet, ai mbetet i përkushtuar ndaj nxitjes së kreativitetit, inkurajimit të zakoneve të mira dhe më e rëndësishmja, duke e bërë çdo fëmijë të ndihet si një hero në historinë e tij. Deti, tani një figurë e nderuar mes bashkëmoshatarëve të tij, vazhdon të ndajë aventurat e tij përmes BrainHero, duke frymëzuar fëmijët e tjerë të ëndërrojnë dhe të nisin udhëtimet e tyre krijuese. 

Falë vizionit të një djali të ri, fëmijët kudo ku janë tani mund të përjetojnë gëzimin e të parit të historive të tyre të vijnë në jetë, një aventurë ndërvepruese në të njëjtën kohë.

Web: brainhero.ai

Facebook: BrainHero.ai 

Instagram: Brainhero.ai