Një motor i një Boeing 747-8 nga UPS mori flakë menjëherë pas ngritjes.

Një avion nga kompania e logjistikës UPS duhej të bënte një ulje emergjente spektakolare në aeroportin e Hong Kongut.

Arsyeja ishte një zjarr që shpërtheu në një nga 4 motorët e Boeing 747-8 pas ngritjes në drejtim të Dubait.

Ekipi u përpoq më pas të luftonte zjarrin me sistemin e integruar të shuarjes, por ai vazhdoi të digjej.

Kështu që u mor vendimi për t’u ulur menjëherë, sa më shpejt të jetë e mundur.

Rreth 15 minuta pas ngritjes, aeroplani u ul në mënyrë të sigurt në pistë dhe ndaloi pas 2.5 kilometrash.

Brigada e zjarrfikësve të aeroportit më pas u zhvendos për të luftuar zjarrin, siç mund të shihet në foto dhe video.

Për fat të mirë, asnjë nga njerëzit nuk u plagosën në incident.

Sidoqoftë, aeroplani ishte dëmtuar rëndë dhe është ende në aeroportin e Hong Kongut. /Telegrafi/