Nëse merrni lule si dhuratë ose i blini nga një luleshitës, duhet të ndiqni disa hapa para se t’i vendosni ato në një vazo.

1. Prisni një pjesë të kërcellit të secilës lule në një kënd. Në vend të një prerjeje të drejtë, një prerje me kënd do të rrisë zonën përmes së cilës lulja do të marrë ujë.

2. Bëni një prerje të pastër me thikë. Përndryshe, lulja mund të mos thithë ujin siç duhet, transmeton KP.

(Foto: Gallery/Midwest Living)

3. Pritini çdo kërcell lulesh individualisht. Mund ta keni më të lehtë t’i merrni të gjitha bashkë dhe të bëni një prerje, por kjo do të rrezikojë të bëni një prerje të dëmtuar, e cila do të pengojë jetëgjatësinë e luleve.

Reklama
Reklama
Ja si t’ua ndryshoni ngjyrën e luleborës: Duhet ta provoni këtë truk fantastik! Ja si t’ua ndryshoni ngjyrën e luleborës: Duhet ta provoni këtë truk fantastik!

4. Hiqni çdo gjethe që është vendosur nën nivelin e ujit. Gjethet nën nivelin e ujit priren të kalben dhe të zhvillojnë infeksione bakteriale që prekin lulet dhe freskinë e tyre, raporton Snapblooms.

5. Në mënyrë që lulet e prera të zgjasin më shumë, ato duhet të vendosen në ujë menjëherë pas prerjes dhe të priten përsëri çdo dy-tri ditë që të zgjasin edhe më shumë.

Këto janë lulet më të mira për t'i rritur në shtëpi Këto janë lulet më të mira për t'i rritur në shtëpi